Persoonlijke Ervaringen

Even voorstellen: Dit is Rene Booms, mijn man, die graag zijn ervaringen met etherische oliën wil delen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met etherische oliën?
Ik ben door mijn vrouw in aanraking gekomen.

Was je meteen enthousiast over de oliën?
Nee, ik moest eerst niet zo veel van hebben. Ik was sceptisch over de werking ervan vond het maar niets die luchtjes in huis en het geluid van de diffuser. 

Wat was het moment dat je overstag ging?
Het begon voor mij eigenlijk toen ik voor mezelf verschil ging merken.  Mijn vrouw zei na een tijdje: ‘probeer het nou gewoon eens een keer’. En dat had te maken met mijn enorm harde snurken, de oliën hebben een ondersteunende functie en baat het niet dan schaadt het niet. Ik moest de Valor olie met een roller achter m’n oor doen, over m’n hoofd rollen en onder m’n grote teen. En we merkte gewoon dat ik de helft minder hard snurkte en een stuk minder zwaar wakker wordt. Wat en voor mij én voor mijn vrouw heel prettig is.

Hierna won m’n nieuwsgierigheid het van m’n scepticisme. Ik ben zelf gaan uitvinden hoe dat precies werkt met de diffuser en ik merkte ik dat ik echt enthousiast werd toen ik me besefte dat ik m’n eigen parfum, eau de toilette of aftershave maken. Ik kan gewoon mijn eigen geur maken, waar ik al zo lang naar op zoek ben maar niet kan vinden. Ik wilde gewoon iets puur natuur. Daar ben ik mee gaan experimenteren en er zijn uiteindelijk ook 10 verschillende geuren uitgekomen die de basis vormen van mijn nieuwe parfum  

Hoelang ben je nu ongeveer bezig met etherische olie?
Ik ben nu ongeveer een jaar bezig met etherische olie en met Young Living. Wat mij hier vooral in aanspreekt is het gevoel van onderdeel zijn van een soort ‘olie familie’ in combinatie met het verbeteren van mijn welzijn. Het gaat bij mij met Young Living niet om het verkopen van producten maar veel meer om het delen van ervaringen met elkaar.

Wat was de invloed van de olie op je welzijn?
Doordat ik beter ben gaan slapen, minder snurk en hierdoor meer energie heb merk ik dat ik minder last heb van m’n bipolaire stoornis. Samen met het nemen van onderhoudsmedicatie is dit voor mij de perfecte combinatie. Ik vertel  meer over de invloed van olie op mijn leven op m’n blog, je vindt het artikel hier  

Ook vertel ik hierover in het boek ‘Bipolair’ dat ik heb geschreven, je vindt mijn boek hier